Mobirise Web Page Maker

Traktørstedet Højeruplund

Traktørstedet Højeruplund, der oprindeligt kun bestod af et stråtækt bindingsværksbygning, der fungerede som skovløber hus under Gjorslev gods, begyndte i 1846 at traktere egnens beboere for allerede på dette tidspunkt var Højerup og kirken, der var bygget tæt på klinten, et yndet turistmål og man har gennem alle tider mødtes i dette område for at feste og danse, - ikke mindst til højtiderne, som midsommer og høstfester.

Siden er Traktørstedet Højeruplund blevet udvidet med to charmerende pavillioner som i dag kan huse og bespise henholdsvis 175 gæster i den store pavillion der ligger ud mod den ca. 30 m høje klint og den gamle kirke, hvor selve koret på kirken faldt udover klinten og i vandet i 1928.

Den lidt mindre men meget hyggelige pavillion der ligger op af det gamle bindingsværksbygning kan traktere 80 gæster.
Selve det gamle Traktørsted med sine to små hyggelige stuer kan i kongestuen traktere 14 gæster og i folkestuen 24 gæster.
Traktørstedet Højeruplund, Fiskehuset, Mindelund og den gamle kirke er blevet overdraget af Gjorslev gods til selskabet Højeruplund, der nu står for området og forpagter Traktørstedet Højeruplund ud til Karl Peter Andersen.